Adris grupa u prvom je polugodištu 2023. godine ostvarila ukupan prihod u iznosu od 435 milijuna eura, što je rast od 13 posto. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 406 milijuna eura i za 12 posto je veći od prihoda ostvarenog u istom razdoblju u prethodnoj godini. Konsolidirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 67 milijuna eura i za 12 posto je veća od ostvarene u prvom polugodištu prošle godine. Neto dobit za prvo polugodište 2023. godine iznosi 25,7 milijuna eura, što je rast od 30 posto.

Sva tri Adrisova posla ostvarila su rast prihoda i neto dobiti. Croatia osiguranje ostvarilo je 28,6 milijuna eura konsolidirane neto dobiti, odnosno 14 posto više u usporedbi s prvim polugodištem 2022. U turističkom dijelu poslovanja, uz rast prihoda od 25 posto, operativna profitabilnost (EBITDA) porasla je za 20 posto, dok je u segmentu zdrave hrane, uz rast prihoda od tri posto, povećana i operativna profitabilnost za 15 posto.

Cromaris je u prvom polugodištu 2023. godine ostvario prihod od prodaje roba i usluga od 49 milijuna eura, što je za tri posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine. Ostvarena je količinska prodaja od 6.413 tone ekvivalenta svježe ribe.

Cromaris i nadalje ostvaruje visok udio od prodaje na inozemnim tržištima - 89 posto količinske prodaje i 89 posto prihoda od prodaje. Na izvoznim tržištima, najveći rast prihoda ostvaren je na tržištima Austrije i Francuske. Najveći rast i nadalje ostvaruju prerađeni proizvodi - pakirana i očišćena riba. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 6,6 milijuna eura, što je rast od 15 posto. Cromaris je u prvom polugodištu 2023. godine ostvario neto dobit u iznosu od dva milijuna eura, ostvarivši rast od 41 posto.

Cromaris nastavlja provođenje transformacijskih inicijativa s naglaskom na profitabilnost, i to u dva ključna područja - tržišnom poslovanju i operacijama, naveli su iz Adris grupe.