Uoči odlaska u mirovinu, SDP-ov vijećnik Daniel Radata na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća tražio je mišljenje direktora Obale i lučica, Edurda Duke o rješenju kroničnog problem parkiranja. 

Uz to je Radeta rekao kako se priča se o kvartovskim garažama, ali nigdje nema projekta. 

 - Možda bi zadržana dobit bila dobra da Obala i lučica uđu u investicije novih garaža, preporučio je Radeta u raspravi o poslovanju Obale i lučica. Oni su 2022. godinu završili s 1,1 milijuna kuna dobiti nakon što su na nju platili više od 600 tisuća kuna poreza. Nju su spremili u zadržanu dobit koja već godinama iznosi nešto više od 7 milijuna kuna.

Duka je podsjetio vijećnike kako oni nadziru i naplaćuju 1755 mjesta od čega 70 posto otpada na Poluotok. 

- Mi uočavamo taj nedostatak parkirališnih mjesta ali drugačija je slika ljeti i zimi kada u svakom trenutku ima mjesta. Postavlja se pitanje koliko se ekonomski isplati napraviti jedan ogroman broj parkirališnih mjesta, kazao je Duka svoje mišljenje prema kojem Zadru ne treba javna garaža.

Za zadržana dobit od 7 milijuna kuna, Duka je rekao kako je ona akumulirana dobit koja ne uključuje poslovanje tvrtke tijekom godine. - Naš rad isključivo je sezonski. Iz te dobiti od milijun i nešto mi servisiramo poslovanje tijekom zime. Nismo mi to stavili na štednu knjižnicu. To se troši, ustvrdio je sad već bivši dugogodišnji direktor. Obala i lučica ima 46 zaposlenih osoba.

Duka je podsjetio i kako Obala i lučica od kada je osnovana nije poslovala s gubitkom.

- Dobit je bila ili veća ili manja, kazao je Duka.

Obala i lučice imaju i dva pauk vozila koje kupuju preko leasinga. Dosta nam je dva. Što ćemo raditi preostalih osam mjeseci s više vozila, racionalizirao je vođenje Obala i lučice, Edo Duka koji odlazi u mirovinu.

Pauk je lani imao 3436 intervencija na izmještanju vozila a čak 2 171 započet premještaj. U ukupnoj brojci naplaćenih dizanja, 149 je na račun Grada Zadra.