U Pagu će se od 26.-29. srpnja održati tradicionalni, 64. po redu ljetni karneval.

Paški karneval najstariji je hrvatski ljetni karneval i svakako jedan od najatraktivnijih ljetnih zabavnih događaja na otoku Pagu, ali i u Zadarskoj županiji. Najluđa karnevalska fešta u Gradu Pagu trajat će četiri dana na glavnom gradskom trgu, a organizatori su za domaće i strane posjetitelje pripremili bogat i raznovrstan program.

Karnevalski program započinje zagrijavanjem i to u srijedu, 26. srpnja kad će se na Trgu Petra Krešimira IV održati karnevalski koncert Gradske glazbe Pag i karnevalskih zvijezda.

Četvrtak, 27. srpnja je dan za mulariju i tradicionalno namijenjen za dječji karneval koji će započeti u 20.30 sati, a najmlađe posjetitelje zabavljat će Dario i Eva.

Vrhunac paškog ljetnog karnevala je svakako velika atraktivna karnevalska povorka koja je zakazana za petak, 28. srpnja u 20.30 sati. Povorka će po tradiciji krenuti sa starog trajektnog pristaništa prema paškoj pijaci gdje će se u 21 sat održati primopredaja vlasti pri čemu će gradonačelnik Paga predati ključeve grada princu karnevala.

Nakon dizanja karnevalskog barjaka, krenut će prvo paško kolo koje će, kako to stari karnevalski običaji nalažu, povesti paški gradonačelnik. Na trgu Petra Krešimira IV nastupit će Dječji zbor Vijolice i KUD Družina koji će izvesti paški tanac, a nakon toga i pučku dramu Pašku robinju. Sve prisutne zabavljat će atraktivne plesačice Mantock Samba Show i grupa Fortunal.

U subotu 29. srpnja na Trgu Petra Krešimira prvo paško kolo u izvedbi Gradske glazbe Pag kreće u 21 sat, nakon čega slijedi Karnevalovizija 1 i 2. i nastup plesačica Mantock Samba Show.

Karneval završava podjelom lista Baš nas briga te ispraćajem i važiganjem Marka na gradskom mostu. Nastup grupe Kanela počinje u ponoć, a luda karnevalska zabava potrajat će do ranih jutarnjih sati.

- Maskirajte se i dođite na najstariji i najluđi ljetni karneval! Čekamo Vas u Pagu, pozvali su organizatori, Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag.