Radovi na kanalizaciji kroz EU aglomeraciju koji su ušli u drugo ljeto za gradsko cjelinu, ne stvaraju samo probleme građanima u Diklu, na Stanovima već i Crvenim kućama i Bilom brigu.

U redakciju su pristigle fotografije i tekstaulni prilog nepodnošlljive situacije na terenu. Kako je živjeti u suživotu s takvim gradilištem, opisao je naše čitatelj imenom i prezimenom s obzirom da mnogi koji se žale medijima, žele ostati anonimni.

- Kao prvo radovi teku jako sporo, a kada se završe iskopi i zatrpaju kanali cesta se ne poravna niti naspe tamponom za lakši pristup kućama odnosno prometovanjem po ulici. Promet se odvija unatoč takvoj cesti, a uslijed svega se diže velika prašina, šahtovi su neadekvatno osigurani itd itd., naveo je Zadranin s Bilog briga.Posebna opasnot su šahtovi koje je ilustrirao foto-dokazima.

- Jako vam je poznato da se radi na izgradnji Poduzetničkog inkubatora, gdje svakodnevno prolaze teški kamioni, koji se jako teško probijaju do gradilišta, uslijed čega dolazi do pucanja poklopaca šahtova. Puknut poklopac crne jame od zgrade na križanju Petrčanske i Kijevske ulice koji zaštićen samo sa daskama, šaht TK armaturnom mrežom i td itd., pojasnio je u daljnjem tekstu i dodao kako se već skoro godinu dana navodno radi na šahtu Vodovoda na križanju Petrčanske i Novigradske.

Tamo se iskopala rupa, ali se ništa nije napravilo. Ista stvar na križanju Kijevske i Petrčanske, no ta rupa je tu nekih mjesec dana, što bi trebao biti utješni podatak.Tu nije kraj agonije: zbog radova je probijen i preljev crne jame od zgrade u Petrčanskoj 1 pa se ulicom na ljetnoj vrućini širi smrad te izviru fekalne vode.

- Ja vas pitam da li stvarno treba da se dogodi nekakva tragedija (npr. da dijete upadne u crnu jamu) pa da se nešto poduzme i uradi kako spada, napisao je čitatelj te pritom apelirao odgovorne iz Grada i Odvodnje da izađu na teren i sami se uvjere u situaciju te učine nešto po tom pitanju.

Tome treba dodati i nevidljiv stručni nadzor koji ne pruzima odgovornost za ovaj kanalizacijski pakao  Zadru a jedini može kazniti i natjerati izvođača radova - Pfeiffer s pustim podizvođačima od kojih su neki došli iz Crne gore.