Gori zemlja, gori kamen ali na Benkovačkom sajmu danas je bilo na tisuće posjetitelja kao da dolazi Papa ili možda kakav političar. Ne, nije ministar Šime Erlić bio razlog okupljanja posjetitelja vrelog ljetnog sajma - on je jednostavno meka svakog 10. u mjesecu.

Najavljen skup na kojem je ministar regionalnoga razvoja i fondova EU, Šime Erlić odlučio u Benkovcu uručiti 42 ugovora korisnicima Zadarske županije u iznosu od 7,2 milijuna eura, poklopio s famoznim Benkovačkim sajmom. Ali i novi sajam se gradi EU novcima pa obilazak resornog ministra nije slučajan.

 
Ali zato je okrjepa s jedim od autohtonih specijaliteta, uštipcima koje je ministar Erlić sebi kupio.

Benkovac je dobitnik čak 6 ugovora, tako da nismo slučajno odabrali Benkovac za dodjelu ovih ugovora, kazao je Erlić na benkovačkom Kaštelu dodajući kako Benkovac kao grad u zaleđu Županije na najbolji način simbolizira ono sto je svrha svih ovih programa.

Poticanje ulaganja i razvoja udaljenih područja i zaleđa je i smisao politike regionalnog razvoja te partnerstva vlade i jedinica lokalne samouprave koje se kontinuirano provodi kroz ove programe, kazao je Erlić na svečanoj dodjeli. A nakon zajedničke fotografije i obilaska Benkovačkog sajma bio je završen Erlićev bogati radni dan na putu prema radnom mjestu u Zagrebu.