Ažurni u informiranju, iz Ministarstva mora izvjestili su nakon 24 sata javnost o havariji koja se dogodila u zadarskom akvatoriju jučer oko podne.

Službenici Lučke kapetanije Zadar dojavu o požaru na brodici u moru, ispred mjesnog kampa u mjestu Sv. Filip i Jakov zaprimili su jučer, 4. lipnja u 12.08 sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112.

U koordinaciji sa MRCC Rijeka na poziciju nesreće angažirana je Javna vatrogasna postrojba JVP Zadar. Međutim, pripadnici DVD Sv. Filip i Jakov  ugasili su požar na brodici, koja je ostala plutati na udaljenosti oko 30 metara od obale. O havariji je obavještena i Policijska postaja Biograd na moru.

Službenici LK Zadar potvrdili su da u nesreći nema stradalih

niti ozlijeđenih, kao niti onečišćenja mora, a nakon što je opožarena olupina dotegljena i nasukana na oko 10 metara od obale gdje ne predstavlja opasnost za odvijanje pomorskog prometa, proveden je očevid o uzrocima požara.

Iz nadležnosti Lučke kapetanije Zadar vlasniku opožarene brodice izdan je nalog za uklanjanje olupine, koja bi tijekom današnjeg dana trebala biti izvađena iz mora i deponirana u luci Sv. Filip i Jakov, radi daljnjih izvida.