Grad Zadar pokrenuo je prethodno savjetovanje pred raspisivanje natječaja za uređenje i rekonstrukciju pješačko-biciklističkih staza i zelenih površina na obali Petra Krešimira IV. Prema projektu Bogdana Marova, na obnovljenoj rivi uredit će se zeleni pojas s tri česme, a na trotoaru uz Ulicu Mihovila Pavlinovića, kao i na rivi, ucrtat će se biciklistička staza.

Postojeće pješačke staze između zelenila napravljene su od kameno-zemljanog agregata. Višegodišnjom dohranom šljunak se rasipa na travnate površine čime se one smanjuju, a izgled staza i travnatih površina je neuredan. Svi postojeći koridori pješačkih staza se zadržavaju uz minimalne oblikovne korekcije. Uz postavljanje novih kamenih rubnjaka predviđena je i zamjena postojećih kamenih rubnjaka oko ovalnih cvjetnjaka.

Najveća promjena je ucrtavanje biciklističke staze duž prometnice Mihovila Pavlinovića i Zadarskog Mira 1358., odnosno od crkve sv. Frane do Sveučilišta. S obzirom na uzak nogostup u Ulici Ruđera Boškovića (uz Znanstvenu knjižnicu),  biciklistička staza neće moći ići prema Foši, nego će se "vraćati" preko rive na početnu poziciju. U okviru njezine izrade zamijenit će se dotrajali pločnik.

Projektom su obuhvaćeni i izrada automatskog sustava navodnjavanja zelenila, sadnja novog zelenila i ugradnja tri česme za pitku vodu, koje bi omogućavale konzumaciju vode na tri razine: odozgo, za punjenje boca i za životinje.

Procijenjena vrijednost radova je 960.000 eura bez PDV-a, a izvori financiranja su EU fondovi, odnosno Fond za zaštitu okoliša. Ako natječaj prođe bez poteškoća radovi bi krenuli u listopadu te bi trebali biti gotovi za šest mjeseci, odnosno na proljeće 2024. godine.