Plesna udruga Gesta polagano privodi kraju svoju 22. plesnu sezonu koju kao i uvijek završava produkcijom. Nova dramsko -plesna produkcija pod nazivom Ko?Autor priređuje se 5. lipnja u 19 sati u HNK Zadar.

Predstava KO? AUTOR je mjuzikl za u kojem osim naših plesača, glumci plešu, sviraju i pjevaju, kazala je Nena Jurišić, voditeljica Geste Autor songova je Nena Jurišić, a autor glazbe i aranžmana Renato Babić.

Sjajan tekst za ovu predstavu napisala je dugogodišnja suradnica Geste, nagrađivana glumica i redateljica Sanja Grgina. Ona potpisuje i režiju koja će zasigurno kroz njeno oblikovanje, pripreme i usavršavanja do izvedbe na scenu donijeti pravu poslasticu. Glumci će sa izuzetnim glazbenim songovima i bogatim scenskim, ali i komediografskim ulomcima ispričati jednu toplu priču o umjetnosti i prijateljstvu koje je uz obitelj, najvrjednija stvar na svijetu.

U predstavi će nastupiti cijeli Gestin ansambl od najmlađih Gestica od 3 godine, do velikih plesača koji su dugogodišnji članovi Geste.

- Ideja za ovu predstavu je bila dugo u meni kao autorici, ali jednostavno nije bilo pravo vrijeme za nju. S obzirom da uvijek surađujemo sa profesionalnim glumcima u kombinaciji sa djecom glumcima, i ta stavka je izuzetno utjecala na zeleno svjetlo u realizaciji.

Dolaskom dva mlada glumca Lina Brozića i Dominika Karakašića (Kazalište lutaka Zadar) uvidjela sam da je sada pravo vrijeme i kako su njih dvojica savršena glumačka postava za ovu predstavu, uz naravno Marka Trošelja koji sad već nekoliko sezona uspješno igra sve uloge i svake godine sve više uživa u tome, što se vidi i na sceni, navodi Nena Jurišić i dodaje kako je njoj  kao plesnom pedagogu jako bitno da djeca ne uče samo plesne korake, djeca uče socijalne vještine. 

Plesna i kazališna umjetnost je izvrstan način za to.To su dvije spone koje su kroz naš rad iznjedrila i mlade glumce kojima je sada to životni poziv, ali i ujedno odgajamo plesnu publiku koja čak i mladim danima, zna prepoznati i vrednovati viđeno, ustvrdila je voditeljica GESTE.