Pozdrav iz Dikla, tako bi se mogli nazvati prizori koje su nam uslikali mještani tog zapadnog dijela grada u kojem nereda ne nedostaje. Već drugo ljeto, ugradnja kanalizaciju u turistički preizgrađeno naselje, zagorčava im život. Ovaj tjedan voda se digla u otvoru prokopanom za kanalizacijske cijevi.

Kažu nam kako su mještani zvali policiju -  teško da su dobili bilo kakvu zaštitu od radova koji su po njih postali opasni.  Lani se bager naslonio na auto u kojem je bio jedan od Dikljanaca  s djetetom.  Ima li kraja rupama u gradu Zadru?

Druga fotografija odnosi se na izbačeni inventar nekadašnjeg kafića na Zgonu koji je bio u zgradi MO Diklo. Poslali smo ih Gradu Zadru, pitajući u ime mještana da se očituju, ali odgovora nismo dobili.

Ima li kraja rupama u gradu Zadru?

Uz raskopane gradske ulice, građani se pitaju kad će se zakrpati rupe na kolnicima u njihovim kvartovima i šalju nam fotografije. Neke smo i sami snimili  po tzv. bodulskim ulicama na Stanovima, ne vjerujući da te rupe ne vide  nadležne službe Grada Zadra.

Rupe na cesti posljedica su neodržavanja, zapuštenosti, prekopavanja i starog asfalta.  Za sanciju takvog stanja, opravdanje ne može biti u kišnom razdoblju ni u obustavljenom proračunu jer postoji ugovor o održavanju s Filiusom.

 Oni, kao što je vidljivo, rade i na poslu ugradnje kanalizacije i vodovoda na Murvičkoj.

Ljeto je stiglo, lipanj je na vratima, a ceste su u ratnom stanju.

Iz Komunalnog odjela pohvalili su se krpanjem rupa kod Male pošte nakon medijskog upozorenja. Međutim, nema najave o tome da će se taj zaostali posao uskoro organizirati.

Prokopani kolnicima nakon ugradnje spoja za novogradnje, već su opjevani a da javnost još uvijek ne zna ima li Vodovod podizvođača za te građevinske zahvate ili nema.

Kada se tome dodaju obrasli rubnjaci travom i korovom, onda su se gradske prometnice, tzv. nerazvrstane ceste pretvorile u seoske ulice.