Usmeno upozorenje komunalnih redara najavljeno iz gradske uprave, danas se pokazalo kao "spin". Nitko nije ni očekivao da će se skupa konstrukcija za tendu i buduću ugostiteljsku terasu na Liburnskoj obali ukloniti istog dana jer nitko nije ni napisao da se to mora napraviti.

Kao što smo jučer pisali o ovom zornom primjeru nedosljedne politike gradske vlasti, pitanje je ugovora kojeg je Grad sklopio sa zakupcem. Grad ne daje dozvole za takve konstrukcije, doznajamo u Cehu ugostitelja.

Je li  zakupac  radio na svoju ruku ili na usmeni dogovor s konzervatorima, kako su informirali iz gradske uprave, nije ni važno. Kao što smo već pisali, ta je zgrada trebala biti srušena jer se nalazi izvan zaštićenih zidina te zaklanja jedine vanjske povijesne  skale koje idu na Muraj koji je dio baštine na listi  UNESCO-a.

Radovi na uređenju tog prostora od 55 metara četvornih počeli su u ožujku ove godine. Godinu dana ranije je osnovana Auctor Zadar d.o.o. koja je na trećem natječaju  u lipnju prošle godine dobila zakup za 22,50 EUR/m2 što je dvostruko više od početnog iznosa zakupnine.

 Navodno će u preostalih 20 kvadrata, Jadrolinija i dalje prodavati karte, odnosno tamo će biti javni WC za putnike u linijskoj plovidbi u zadarskoj luci. Istina, probijena su još jedna vrata te izgrađene male skale na ulazu koji je probijen i s prednje strane  prizemnice.