Taekwondo klub Plovanija Zadar bio je na kadetskom državnom prvenstvu.
Nakon vage u petak, te ždrijeba u subotu 20. svibnja, njihov kadet Mihael Burčul dijelio je kategoriju s još 12 boraca. Otvorio je borbu u kojoj je uvjerljivo pobijedio u prvoj rundi, a u drugoj rundi je rezultat bio 3-3 te je za jednu razliku stope pobjeda otišla protivniku. U trećoj odlučujućoj rundi, Mihael je izgubio za jedan bod te time ipak završio svoje natjecanje na prvenstvu. Klub je izrazito zadovoljan Mihaelovim nastupom, budući da je mladi sportaš zbog ozljede bio na stanci tri godine.

Ovo je najvrijednije natjecanje u Hrvatskoj, te samim tim i najteže, jer je konkurencija kvalitetna i zahtjevna. Iz kluba smatraju da su pred Mihaelom zlatne godine natjecanja i ni najmanje ne sumnjaju u velike pobjede kako na standardnim tako i na državnim natjecanjima.

U nedjelju, 21. svibnja, održano je mlađe kadetsko državno prvenstvo, a klub je predstavljala njihova mlađa kadetkinja Leona Lleshi, u kategoriji do 33 kg, u kojoj se našlo još 21 natjecateljica. Ovo je bio njezin prvi nastup. U prvoj rundi je izgubila, u drugoj odnijela pobjedu te u produžetku, odnosno trećoj rundi ipak izgubila za 4 boda.

- Nažalost, nismo se vratili s odličjima, ali smo bogatiji za jedno prekrasno iskustvo, za koje vjerujemo da će nam u budućnosti uvelike biti od pomoći za većim napredcima. - izjavili su iz kluba ponosno.