Za tri nova kioska na Muraju, povjerenstvo Tržnice Zadar danas je otvorilo 11 ponuda potencijalnih petogodišnjih zakupaca iz Zadra. Uglavnom sve su bile za kioske namijenjene usluživanju hrane i pića uz obližnje skladište, dok je samo jedna ponuda za kiosk određen za trgovinu na malo.

Početna cijena mu je 500 eura bez PDV-a mjesečno, a s ponudom od 840,50 eura javio se obrt Aqua Zadar.
Najveća jagma vladala je za kiosk broj tri koja je kao i kiosk broj 1, namijenjena za posluživanje hrane i pića. Početna cijena je bila 800 eura.

Ponudu su dali DirectDva na 1002 eura, Fit projekt j.d.o.o. na 950 eura, Last floor j.d.o.o. je ponudio 1 158 eura, Feral je licitirao sa 904 eura a Mare trade sa 1002 eura uz braniteljsku prednost vlasnika te firme koja drži restoran Četiri kantuna.
Oni su se javili i za kiosk broj 1 s najvećom ponudom od 1 506 eura, dok su za pomoći skladišni prostor dali ponudu od 250 eura. Za isti taj prostore kao i kiosk broj 1 natjecao se Last floor s ponudom od 907 eura.

Već za četiri dana, kandidati za zakup kioska na Muraju uz korištenje i plaćanje  dodatne javne površine za terasu po odobrenje iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom, dobit će odluku o tome kome je pripao zakup. Ugovore će potpisati direktor Tržnice, Tomislav Letinić koji je iza zatvorenih vrata Male vijećnice čekao završetak otvaranja ponuda.