Ulica Matije Gupca postala je gotovo neprohodna za vozila. Cesta je raskopana s obje strane, a zbog dugog trajanja posla nasuti kanali pretvorili su se u niz rupa i izbočenih stijena na kojima je lako uništiti gumu ili vozilo. Na ovaj problem nedavno je ukazao i gradski vijećnik Ante Kolega, kojega je zanimalo hoće li ova frekventna prometnica, koja propušta vozila između Žmirića i Dikla, biti razrovana i tijekom ljeta.

- Izvođač radova nasuo je u te rupe sitni materijal, ali to se onda sve raspršuje po dvorištima okolnih kuća, ljudi zalijevaju vodom ali to nije rješenje, upozorio je Kolega.
Direktor Odvodnje Grgo Peronja kaže kako će prometnica zasigurno biti asfaltirana u lipnju, a hoće li se točno ispoštovati datum 15. 6. sada je teško reći.

- Bilo je sedam-osam kišnih dana, što je zasigurno utjecalo na dinamiku radova, ipak ne toliko da radovi ne bi bili završeni sredinom lipnja. Kako bismo zatvorili Ulicu Matije Gupca i asfaltirali je, moramo najprije dovršiti Put Dikla, a to očekujemo u vrlo skorom vremenu, kaže direktor Odvodnje Grgo Peronja.

Put Dikla do sada je asfaltiran do križanja s Ulicom Augusta Šenoe, a da nije bilo kišnih dana vjerojatno bi već u cijelosti bio dovršen. Paralelno će s postaviti završni sloj u Ulici Maka Dizdara, kako bi vozači imali alternativu tijekom dva-tri tjedna obustave prometa kroz Ulicu Matije Gupca.

Do završetka radova najbolje je slijediti nedavni savjet gradske vijećnice Drite Dunatov:

- Dragi građani, vozite 10 na sat, jer ćete odštetu dobiti samo privatnom tužbom.