Hvale vrijedan projekt dolazi ovu jesen u sklopu Obrtničke škole Gojka Matuline u Zadru. Naime, škola već godinama sudjeluje u humanitarnom šišanju starijih po raznim domovima diljem županije, ali od jeseni uvode novi praktikum u kojem će nuditi šišanje svim građanima po simboličnim cijenama.

 - Ovaj jedinstveni program omogućit će im rad s različitim skupinama ljudi te na taj način dati širi uvid u buduću struku. Program započinje na jesen i to zaista se veselimo. - izjavila je ravnateljica Silvana Ujdur Bilan.

Veliku financijsku potporu imaju od osnivača, Zadarske županije, a time su opremili veliku prostoriju po svim standardima modernih salona, koja je u sklopu novouređene zgrade pa ima zaseban ulaz. Ovo je izvrsna prilika učenicima za simulirati radni proces, počevši od komunikacije s ljudima pa do uspješnog izvođenja svih želja željica s kojima bi građani mogli ušetati u njihov salon. Sudjelovati će svi učenici, no ipak s naglaskom na maturante. Sav novac koji zarade, odlazi natrag u školu ne bi li se uložilo u još opreme, a to je i jedan od načina da se nauči vrijednost novca.

Očekuje se velik odaziv građana, s obzirom na ova izazovna vremena u kojima je frizura ipak uzima malo veću svotu iz novčanika pa će naručivanje možda trajati i nešto duže nego u klasičnim salonima. Svakako vrijedi podržati ovaj projekt, jer tko zna, možda baš tu građani naiđu na svog budućeg frizera/frizerku!