NOVO

Vodostaj Zrmanje pao je tijekom dana za 60 centimetara i nitko više ne vjeruje da će se ponoviti noć potopa Obrovca. Sada su sve oči i ruke krenute sanaciji štete. Najviše je potopljeno poslovnih prostora u obrovačkom središtu.

Iz civilnog Stožera kojeg vodi dogradonačelnik Slobodan Jurjević pozvali su građane da bače namočen namještaj, a oni će već sutra za njega postaviti kontejnere. No, to nije jedina mjera dezinfekcije koja je sad važna u svim prostorima jer je došlo do miješanja s fekalnim vodama. Ovih dana očekuje se vrućina koja bi užarila posljedeice te poplave.

Najviše posla ima u jedinom obrovačkom hotelu čiji je vlasnik Damir Pešić angažirao radnike i prijatelje na isušivanju prostora u koji je ušla voda. Hotel planira otvoriti u lipnju. U Obrovcu jedni nemaju vode, drugi struje, ali svi poručuju: "Idemo dalje!".

RANIJE

Uslijed bujičnih poplava na području grada Obrovca, Stožer Civilne zaštite grada Obrovca upozorava građane na provođenje posebnih mjera sanitarne zaštite.

- Zbog miješanja rijeke Zrmanje sa fekalnim i slivnim vodama koje su poplavile stambene i poslovne prostore, upozoravamo građanstvo na nužnost provedbe sljedećih mjera u cilju sprječavanja nastanka zaraze: dezinficiranje svih poplavljenih prostorija, pokućstvo i tapecirani namještaj koji su poplavljeni preporuča se trajno baciti u priložene kontejnere koji će biti postavljeni po gradu, poplavljene prostore nužno je očistiti sredstvima za dezinfekciju, zidove objekta nužno je dezinficirati, stoji u obavijesti.

Iz zadarskog Vodovoda istovremeno su obavijestili da će se vodoopskrba na dijelu vodoopskrbnog područja Vodovoda d.o.o, Zadar od CS Dolac na Zrmanji u Muškovcima do Zadra i dalje odvijati otežano, dok će dio Visoke zone u gradu Zadru biti bez vode.

- Na području Visoke zone grada Zadra bit će raspoređene cisterne sa pitkom vodom, a o lokacijama će se dalje izvijestiti putem medija. Zbog obilne količine padalina voda će biti zamućena, a obavijest o mutnoći će se objaviti sukladno propisanim procedurama. U tijeku su radovi na otklanjanju poteškoća kako bi se, u što je kraće mogućem roku, uspostavila redovna vodoopsrkba, kažu iz Vodovoda.