Sinoć je nakon teške bolesti u 63. godini života preminuo bivši nogometaš i trener Hajduka Mario Čutuk, izvijestio je HNK Hajduk. Među klubovima za koje je igrao bio je i Zadar, kao dio legendarne generacije koja je klub uvela u tadašnju 2. jugoslavensku ligu. U Zadru je i živio nakon igračke karijere.

Rođen je u Mostaru 28. rujna 1960. godine. Igračku karijeru započeo je u pionirima Hajduka. U Hajdukovu omladinskom pogonu Čutuk je prošao sve uzrasne kategorije, a prvi profesionalni ugovor za Hajduk potpisao je u kolovozu 1979. godine. Bila je to generacija odličnih Hajdukovih juniora koju su predvodili Ivan Gudelj i Mladen Bogdanović. Strpljivo je vježbao i čekao svoju priliku. Dočekao ju je u svom debiju za prvu momčad Hajduka u prvenstvenoj sezoni 1979./80., u prvoj prvenstvenoj utakmici Hajduka na novom stadionu u Poljudu 20. listopada 1979. godine protiv Napretka iz Kruševca, kada je Hajduk pobijedio s 3:1. Za Hajduk ke nastupao od 1979. do 1983. godine te odigrao 42 utakmice i postigao 2 zgoditka, a zatim za Zadar, Osijek, Borac iz Banja Luke, Split i Posušje.

Kada se oprostio od aktivnog igranja Mario Ćutuk se posvetio trenerskom „kruhu sa sedam kora". Kao trener s juniorima Hajduka u sezoni 1998./99., osvojio je Kup Hrvatske, kao i prvenstvo u sezoni 2004./05., s kadetima je osvojio prvenstvo Hrvatske u sezoni 2000./01. U Hajdukovoj seniorskoj momčadi bio je pomoćnik Ivanu Gudelju, Luki Bonačiću i Ivanu Pudaru, a kada je ovaj razriješen dužnosti trenera Hajduka, a prije preuzimanja momčadi od strane trenera Sergija Krešića, Mario Ćutuk samostalno je vodio Hajdukovu prvu momčad u jednoj prvenstvenoj utakmici. Kasnije je trenirao Široki Brijeg, Međimurje, Dugopolje, Vitez, Mosor i Zagoru iz Unešića.