Općinski sud u Zadru kaznio je 41-godišnjeg nezaposlenog policajca sa prebivalištem u Zemuniku Gornjem na novčanu kaznu od 100 eura zbog incidenta koji se dogodio na benzinskoj pumpi "Petrol" u Zadru.

U ožujku 2019. godine, muškarac je u vrlo alkoholiziranom stanju ("napuhao" je 2,14 promila), pijući pića sa svojim prijateljima rekao da "treba je*bati majku svim došljacima". U tom trenutku, muškarac koji je sjedio za susjednim stolom, pitao ga je što ima protiv njega, odnosno Bosanaca, na što je 41-godišnjak prišao njegovom stolu, prolio piće koje je bilo na njemu i oštećeniku opalio šamar. Nakon što je ovaj pokušao izaći iz lokala u namjeri da zove policiju, okrivljenik ga je uhvatio lijevom rukom za vrat te opalio još jedan šamar, a zatim pobjegao niz Ulicu Hrvatskog sabora.

Okrivljenik je u svojoj obrani priznao počinjenje djela prekršaja koje mu se stavlja na teret, rekavši da su tog dana imali slavlje u firmi i da inače loše podnosi alkohol. Nedugo nakon toga, kaže, došla je policija i s njima je otišao svojevoljno.

Svjedok i oštećenik na Sudu kako se tog dana našao uvrijeđenim jer je rođen u Bosni te je htio braniti svoj narod.

Prilikom odmjeravanja visine novčane kazne okrivljeniku Sud je kao olakotnu okolnost cijenio iskreno priznanje počinjenja djela prekršaja kao i dosadašnju prekršajnu neosuđivanost, a otegotnih okolnosti u ovom slučaju nije našao.