U sklopu projekta „Izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva", Info-room poziva na zadnje predstavljanje udruga, koje svojim radom doprinose razvoju zajednice. Predstavljanje će se odražati 12. svibnja u Koncertnoj dvorani Kneževe palače u Zadru s početkom u 11 sati.

Razgovarat će se o suradnji i zajedničkim projektima, kojima se rješavaju lokalni problemi, a sudjelovat će udruge Teatro VeRRdi, Lončari iz Gornjeg Karina te Ocean Znanja iz Zagreba.

Djelatnost Teatra VeRRdi je kazališno, umjetničko stvaranje, doprinos razvoju i osnaživanje nezavisne umjetničke scene u Zadru, suradnja s mladima i poticanje njihovog interesa za stvaralaštvo, kulturu i kazalište, promocija kulturnog identiteta grada Zadra i Zadarske županije u svrhu razvoja kulturnog turizma.

Osnovne misije članova udruge Lončari iz Gornjeg Karina je razvoj ruralne infrastrukture, povratak električne mreže u selo Lončari kao i uređivanje ceste koji bi omogućili mještanima i turstima osnovne uvjete za boravak i život. Naglasak njihove udruge je i na zaštiti okoliša i očuvanja prirode putem promicanja aktivnosti zaštite okoliša i očuvanja prirode te suzbijanja bespravnih sječa šuma.

Ocean Znanja, Zagreb, neprofitna je organizacija za mlade koja se bavi društveno relevantnim temama kroz lokalne i međunarodne projekte, radionice i volontiranje, a funkcionira kao platforma za mlade ljude čiji je cilj pomoći mladima da dosegnu svoj puni potencijal, uče i rastu, razvijaju svoje osobne i profesionalne.

Vrijednost spomenutog projekta je 53.428,69 EUR-a uz 100% financiranje, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Provodi ga ZOE Centar za unapređenje i razvoj zajednice kao nositelj projekta, uz Grad Zadar partnera na projektu.