Zadarska policija tijekom vikenda kontrolirala je 298 vozača i vozila, pri čemu ih je alkotestirala 136. U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici su utvrdili 82 prekršaja, od čega 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 10 prekoračenja dopuštene brzine, 12 prekršaja nekorištenja pojasa i 13 korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom. Iz prometa je isključeno 17 vozača.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 2,65 g/kg izmjerena je kod 45-godišnjeg vozača automobila zadarskih registarskih oznaka, koji je u nedjelju, 7. svibnja oko 17 sati u Biogradu izazvao prometnu nesreću kada je izgubio nadzor nad vozilom te udario u betonske stupiće. U prometnoj nesreći je nastupila materijalna šteta. Vozač je isključen iz prometa te protiv njega policija nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola na kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepraćen je u nedjelju i 33-godišnji vozač, kojeg su policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili 7. svibnja u 2,10 sati na Gaženičkoj cesti u Zadru. Izvršenom kontrolom utvrđeno je kako upravlja Renaultom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,78 promila.

Nakon saslušanja na nadležnom sudu, a temeljem podnesenog optužnog prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjen je novčanom kaznom te mu je određena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od 4 mjeseca.