Mali otok Silba ove godine je već u travnju otvorio dio sezonskih turističkih i uslužnih sadržaja, o čemu je izvjestilla Natasha Kadin, direktorica Turističke zajednice Silba.

- Krajem travnja na Silbi su otvorene 3 trgovine, 3 caffe bara, 2 restorana, pizzeria, a nautičarima su već od travnja dostupna i 2 otočna sidrišta u portu sv. Ante na južnoj strani otoka i Mul - Šotorišće na sjevernoj strani otoka. To se odrazilo i na broju gostiju pa je tako u travnju ove godine, a prema statistikama iz sustava e-vizitor, Silba zabilježila porast broja dolazaka gostiju od 188,49 posto u odnosu na travanj prošle godine, od čega je porast dolazaka stranih gostiju od čak 241,69 posto, a domaćih 127 posto u odnosu na prošlu godinu.

Rezultat je to zajedničkog kontinuiranog rada Mjesnog odbora Silbe i Potrošačke zadruge Silba na uređenju mjesta i stvaranju uvjeta za produljenje turističke sezone, kao i činjenici da je Silba lani dobila svoju prvu direktoricu Turističke zajednice mjesta Silba, te permanentan rad na razvoju turizma u svim njegovim segmentima već pokazuje vidljive rezultate.

Udruge koje djeluju na otoku Silbi; Društvo 20 000 milja pod morem i SEA Silba Environment Art organizirale su kroz travanj više akcija čišćenja mikrolokacija na otoku i podmorja.

U svibnju i lipnju u planu je još zajedničkih akcija za uređenje i uljepšavanje otoka, a u srpnju i kolovozu Silba ima već nadaleko poznati festival "Silbensko kulturno ljeto", koji će i ove godine ugostiti niz kulturnih, sportskih i zabavnih događanja.

Sudeći po dosadašnjim ovogodišnjim statistikama, čeka nas vrlo živahna sezona, a sudeći po malom otoku Silba, spremni smo, ustvrdila je direktorica TZ Silbe.