Općinsko vijeće Općine Kali dobilo je na konstituirajućoj sjednici u srijedu novog predsjednika, odnosno prvi put- predsjednicu! Nakon izbora na kojima je slavila nezavisna lista aktualnog načelnika Bruna Mišlova, nova većina za predsjednicu je izabrala Lindu Kolega Babajko, profesoricu hrvatskog jezika u OŠ Valentin Klarin.

- Prvi put u povijesti općine Kali ženska osoba obnaša tu funkciju, i prvi put je jedna lista imala više žena nego muškaraca, kaže načelnik Mišlov. Kao svojevrstan kuriozitet navedimo kako je Kolega Babajko načelniku bila razrednica u OŠ Valentin Klarin.

Umjesto Mišlova, koji je bio nositelj liste, za općinskog vijećnika imenovan je Marin Kolega.

- Čitava situacija je bila jako neizvjesna i otežavala nam planiranje, pa sada trebamo raditi ubrzano kako bismo u ljetnu sezonu ušli s novim proračunom. U proračun trebamo uvrstiti neke prihode koji su se pojavili dok je općina bila u blokadi. Projekti koji slijede bit će poznati kada objavimo prijedlog proračuna, kaže načelnik Mišlov.

Inače, Uprava za ribarstvu pri Ministarstvu poljoprivrede zbog proceduralne pogreške poništila je natječaj za čitavo područje LAGUR-a "Plodovi mora", preko kojeg su bila osigurana 4 milijuna kuna za adaptaciju društvenog doma, tako da će taj projekt za ovu godinu najvjerojatnije morati pričekati.