Tržnica Zadar objavila je natječaj za najam triju kućica površine 10 metara četvornih, koje su postavljene na Bedemima zadarskih pobuna.

Dva kioska na bedemu namijenjena za usluživanje hrane i pića daju se u najam po početnoj cijeni od 800 eura mjesečno (bez PDV-a), dok je za najam trgovine na malo potrebno ponuditi barem 500 €. Uz ove kućice iznajmljuju se pomoćni prostori uz objekte, skladišta i rashladna komora, koje će se jednako tako naplaćivati ugostiteljima.

- Zakupcima smo htjeli omogućiti dodatne sadržaje koji će im biti potrebni tijekom sezone, pa smo u podrumu uredili dva skladišna prostora i rashladnu vitrinu. Također su uređeni muški i ženski zahod u prostorima Tržnice u bedemu nasuprot kioska, kaže Letinić.

Uz standardne uvjete jamstva u visini mjesečnog najma i izvršenih obveza prema gradu, navodi se kako zakupnik ne smije bez suglasnosti Tržnice Zadar činiti preinake kioska ili prostora, kojima se bitno mijenja konstrukcija, raspored, površina, namjena iii vanjski izgled, a obveza je i 30 dana nakon potpisa ugovora staviti ga u funkciju. Javno otvaranje ponuda bit će 18. svibnja.