Biograd je domaćin 26. Državnog natjecanja u mažoret plesu koje će se održati od 5.  do 7. svibnja 2023. Iako je Biograd često domaćin brojih regionalnih natjecanja, mažoretkinje iz cijele Hrvatske posljednji put bile su tamo na Državnom  2008.,.

Iz Saveza ističe kako su zadovoljni organizacijom u predivnom grad na moru te ih veseli ovogodišnje izdanje na već poznatom terenu.


Program počinje otvaranjem na biogradskoj rivi, u četvrtak 05. svibnja 2023., točnije na Trgu kralja Tomislava u 9 sati, a natjecanje će se održavati u Osnovnoj školi Biograd. Sudjeluje 33 formacije, 43 neformacije te 257 Prvog i Višeg koraka, pod budnim okom sudaca, od kojih će Alen Sćuric (ZG) biti glavni sudac.

 Direktorica prvenstva je Nives Jeličić, direktorica Turističke zajednice Biograda na Moru, a predsjednik Organizacijskom odbora je ujedno i gradonačelnik Biograda, Ivan Knez.

  Po završetku natjecanja u nedjelju, biti će i prijem kod gradonačelnika uz posebnu napomenu da se obavezno donese poklon, koji će mu se tom prigodoma i predati.