U 71. godini preminuo je Zvonimir Šarić - Vuke, legendarni planinar i član Društva u kojem je svojevremeno obnašao dužnosti potpredsjednika i člana, tada, Izvršnog odbora PD Paklenice.

Vuke je Velebit prošao uzduž i poprijeko, sudjelovao na akcijama, gradio skloništa, a bio je aktivan i kao član Markacističke sekcije. Osebujan i sveprisutan, svojim je doprinosom zadužio Društvo i širu hrvatsku planinarsku zajednicu, objavili su iz Planinarskog društva Paklenica.

Plan je bio ovog proljeća povesti ga na Paklenicu, ali ga je Vukina bolest osujetila. Posljednje godine proveo je u domu sv. Frane. Nije mu bilo lako, osobito za vrijeme korone kada je u pokušaju bjekstva u slobodu, ozlijedio nogu.

Bio je Vuko u rizičnim situacijama po Velebitu. One kobne 2006. godine kada je život izgubilo troje planinara na Velebitu, Vuke je kao vodič jedriličarima iz JK Sv. Krševan prošao najveću planinarsku kalvariju na Svetom brdu. I to drugi put u svom planinarskom stažu kojeg je počeo iz ljubavi prema tom prirodnom beskraju, bez osnovne opreme do toga da mu je planina drugi dom. Dobri duh Planinarskog doma i svakog velebitskog skloništa, dijete Kampo Kaštela u kojem je završila Vukina planinarska staza.

Posljednji ispračaj bit će u četvrtak, 4. svibnja, u podne na Gradskom groblju Zadar.