U 49. godini života preminula je nastavnica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar Maja Pavin Radaljac, javlja ŠPUD koji se od omiljene profesorice oprostio emotivnom objavom.

- Od jučer naša škola više neće biti ista. Otišla je naša Maja, najdraža nastavnica generacijama učenika, nezaboravna kolegica, voljena prijateljica, divna i duboka slikarica, vrhunski čovjek s dušom velikom kao planina. Njena smrt odjekuje velikom tugom od koje se šuti, baš kao što je njen život odjekivao radošću od koje se pišu pjesme i slikaju slike. Otišla je naša Maja i nikad nam neće prestati nedostajati, objavili su iz ŠPUD-a na društvenim mrežama. 

Maja Pavin Radaljac rođena je 1. travnja 1975. godine u Zadru. Završila je Školu likovnih umjetnosti u Splitu, odjel industrijskog dizajna, a 2000. godine diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na odjelu slikarstva u klasi profesora Igora Rončevića. Radila je kao profesorica u Školi primijenjene umjetnosti u Zadru te aktivno sudjelovala u izložbenom životu grada Zadra ("Hrvatske slikarice-autoportreti", "Prozori i vrata", "Interijeri"...). 

Godine 2000. za svoj rad dobila je i nagradu Akademije likovnih umjetnosti.