Iz Odvodnje je stiglo priopćenje o tome da su nakon više od dvije godine od natječaja za izvođenje, potpisali ugovor o gradnji kanalizacije za treću cjelinu zadarske aglomeracije do Petrčana. I to s krivim izvođačem: umjesto Euro projekta, navodi se kako je ugovor potpisan s Euro gradnjom koja također postoji na zadarskoj adresi. Greška je to izabrane firme iz Zagreba koja radi na EU vidljivosti projekta.

Ugovor su potpisali Grgo Peronja, v.d. direktor Odvodnje, i Kristijan Ninčević, vlasnik i ovlaštena osoba Euro projekta koji se u javnosti spominje od prosinca 2020. godine kada su se s još tri tvrtke natjecali za taj posao.

Evo priopćenja Odvodnje iz koje je ubrzo stigao ispravak naziva firme:

Danas u  u prostorijama uprave Odvodnje d.o.o. Zadar na adresi Hrvatskog sabora 2D, održano je potpisivanje Ugovora za aktivnost A.2. - Aglomeracija Petrčane i sliva Puta Bokanjca u gradu Zadru, posljednjeg Ugovora u sklopu Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Zadar - Petrčane.

Ugovor su potpisali odabrani Izvođač radova Euro Gradnja d.o.o. (ispravak: Euro projekt d.o.o.) i Naručitelj Odvodnja d.o.o. Zadar.

Navedena aktivnost obuhvatit će izgradnju sustava odvodnje sliva ulice Put Bokanjca, te naseljima Kožino i Petrčane, rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i izgradnju spojnog cjevovoda Petrčane-Kožino- križanje Žmirići, što u brojkama znači izgradnju ukupno:
- 33,5 km gravitacijskih cjevovoda
- 15 km vodoopskrbnih cjevovoda
- 6,6 km tlačnih cjevovoda
- 3,6 km oborinske odvodnje
- 8 crpnih stanica
- 1480 priprema za kućne priključke

Vrijednost Ugovora iznosi 24.534.871,11 EUR (184.857.986,33 kn) bez PDV-a, a rok izvođenja je 36 mjeseci.