Aplikacija za transparentni proračun s prikazom isplate ugovorenih obaveza i narudžba stigla je do kraja ožujka.

Uz redovne isplate, puno je onih koje se odnose na prošlu godinu. Pa je tako Turističkoj zajednici Grada Zadra, na osnovu zaključka iz prosinca za iznos od 1,2 milijuna kuna, tek u ožujku isplaćen 167 224 eura. Odnosi se to na turističke manifestacije i promidžbu, a da se nigdje ne navodi o čemu se konkretno radi. Blokada proračuna, kako se potvrdilo u tom slučaju, ne znači da nema novaca za organizaciju Zadarskog karnevala.

U ožujku je isplaćen i jedan račun kojeg je Ured gradonačelnika napravio krajem studenog prošle godine. Tada su došli prijatelji iz škotskog grada Dundeea s kojima je još u travnju 2022. godine dogovoren nedavno izveden mjuzikl "Priča sa zapadne strane". Za dvoje gostiju, Grad je platio dva noćenje s doručkom 1 463 kune. Svečana večera Gradonačelnika i suradnika u istom hotelu koštala je 3 405 kuna.

Istog dana je plaćen i drugi račun za uslugu dekora u Providurovoj palači za Dan grada kada je gradonačelnik Zadra ustupio taj prostor za večeru svojim kolegama. Račun iznosi 2.750 kuna za postavljanje četiri dekorirana pulta i dvije pregradne stijene.

Ured gradonačelnika je potpisnik još jedne narudžbe za "materijalne troškove" od 6000 kuna, a što je bila božićna spiza kojom se uobičajeno počaste gradski vijećnici (60 porcija po cijeni od 100-njak kuna s porezom). Ovaj put u pauzi sjednice 22. prosinca na kojoj je donesen gradski proračun koji još uvijek nije na snazi. Ured gradonačelnika se pokazao kao nimalo ažuran platiša iz gradske blagajne.