Najveća europska humanitarna Lions regata Jedrima protiv droge ove godine u Hrvatskoj kreće iz nove marine, ali i s novom humanitarnom misijom. Ovogodišnje, 24. izdanje, po prvi puta, održat će se u zadarskom arhipelagu kojim će od subote, 22. do utorka, 25. travnja ploviti čak 42 posade iz 15 zemalja svijeta. Ovi ljubitelji jedrenja, a ujedno i veliki humanitarci, čiji će dolazak u Hrvatsku biti iznimno velika reklama naše zemlje i same destinacije - Biograda na Moru, u svijet će poslati sliku zajedništva i međusobnog pomaganja onima koji nas trebaju.

Ovogodišnja Regata u znaku je tradicionalne misije pomaganja u borbi protiv raznih vrsta ovisnosti, ali i novog humanitarnog cilja. Dio prikupljenih sredstava namijenjen je žrtvama nedavnog razornog potresa u Turskoj u kojem je poginulo više od 50 tisuća, a bez doma ostalo više od 1,2 milijuna ljudi.

Uz sportski natjecateljski dio, sudionike iz Estonije, Švicarske, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, BiH, Srbije, Austrije, Belgije, Hrvatske i drugih zemalja očekuju i brojne druge edukativno - zabavne aktivnosti te razmjena iskustava i novih ideja u duhu zajedničke misije.