Zadarska priča o gradskom proračunu ušla je fazu iščekivanja proračuna koji je kao prijedlog gradskim vijećnicima trebao biti dostavljen 15. travnja.

Prema posljednjim informacijama, proračun u rukama pročelnika Ivana Mijolovića, koji očito nema lagan posao, trebao bi biti gotov krajem ovog tjedna, stoga će se sjednica Gradskog vijeća održati tek u svibnju. U postojeći proračun trebalo bi uvrstiti amandmane Nezavisne liste Enia Meštrović, što vjerojatno nije jednostavan posao s obzirom da se proračun troši kroz dva tromjesečja na osnovu odluke o nužnom financiranju. S tim da se za tekuće razdoblje iznos tehničkog proračuna udvostručio.

Istovremeno traje postupak na Viskom upravnom sudu koje bi trebalo donijeti odluku o zakonitosti spornih amandmana.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić poslao im je očitovanje u roku u kojem je navedeno kako nije donesen nikakav novi akt koji bi odluku gradonačelnika Zadra o obustavi proračuna, stavio izvan snaga.

- U tom očitovanju sam im napisao što je sve tome prethodilo i što se sve dogodilo nakon mišljenja Ministarstva financija, kazao je Vučetić. Ako se donese proračun, sudski postupak se obustavlja. Tako su me uvjerili u tumačenju zakona, ogradio se Vučetić, znajući kako politika ipak ima presudnu ulogu u ovom zadarskom slučaju.