Proteklog vikenda na obroncima Medvednice održano je prvenstvo Hrvatske u super sprint i sprint kros duatlonu. Dva dana natjecanja donijela su i promjenu gotovo svih godišnjih doba pa je tako za vrijeme utrka bilo vjetra, sunca, kiše i snijega. 

David Pejdo iz Triatlon kluba Zadar odnio je pobjedu u subotnjoj super sprint kros duatlon utrci u kategoriji kadeta gdje je nastupilo ukupno 30 natjecatelja. Ova disciplina sastojala se od 1500 m trčanja - 4 km bicikla - 750 m trčanja. David je nakon minimalnog zaostatka na prvom trkačkom dijelu odlično odvozio biciklistički segment te je u završnih 750 metara trčanja ušao sa velikom prednosti ispred ostatka. U konačnici je pobijedio sa više od minute prednosti ispred drugoplasiranog natjecatelja. Ukupno vrijeme pobjednika bilo je 26:12. Treba naglasiti i da je Davidu ovo druga, ujedno i posljednja sezona u kadetima. Prošle godine je u istoj kategoriji zauzeo drugo mjesto.

U istoj disciplini, nešto kasnije, nastupio je i Luka Ivanović. On se od ove godine natječe u juniorskoj konkurenciji. Luka je nakon prošlogodišnjeg petog mjesta u kadetima ponovio isti plasman u kategoriji juniora prošavši stazu za 30:29. Pobjedu je odnio Vito Obrovac iz Triatlon kluba Petar Zrinski s vremenom 25:45.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar:

Super sprint kros duatlon

David PEJDO 1. mjesto U15
Luka IVANOVIĆ 5. mjesto U17