Za ravnateljsko mjesto Ljekarne Zadar pristigle su četiri prijave, doznali smo posredstvom predsjednice Upravnog vijeća Katarine Miletić. Je li među njima i ona od aktualnog ravnatelja Bože Čolaka, službeno će se otkriti krajem idućeg tjedna. Tada će se održati sjednica Upravnog vijeća te županijske zdravstvene ustanove na kojoj će se otvoriti i ispitati valjanost prijave. Rok za prijave na natječaj koji je naknadno objavljen na mrežnoj stranici Ljekarne Zadar istekao je prošlog petka.

Božo Čolak je i dalje u političkoj igri mada mu nedostaje mjesec i nešto dana da napuni 65 godina za mirovinu. To da mu se zakonski može produžiti još dvije godine rada, ostaje na volji poslodavca. U ovom slučaju je to Zadarska županija kao osnivač koja ima priliku i prvi put izabrati novu osobu na to mjesto.

Hoće li se oni nakon 20 godina vođenja Ljekarne Zadar u koju je došao političkim putem kao pravnik zahvaliti Čolaku? On se kako doznajemo nećkao oko prijave ali i najavljivao odlazak u mirovinu pa će otkrivanje te dobro ćuvane tajne bitii politička odluka. Božo Čolak odavno više nije HDZ -ov kadar, a Upravno vijeće ima izbor među kandidatima koji su proizašli iz same Ljekarne Zadar.