Čak 12 učenika zadarskog MIOC-a izborilo je sudjelovanje na gotovo svim državnim natjecanjima osim informatike, što potvrđuje visoku kvalitetu te gimnazije koja je lani bila 4. u Hrvatskoj po ocjenama na državnoj maturi.

Da Gimnazija Franje Petrića, čiji je moto "MIOC... misli drugačije" nije samo za one koji su najbolji u prirodnim znanostima, dokaz je učenik 3. razreda David Dragaš s mentoricom Sanjom Vlahović. On se na županijskom Lidranu plasirao na državni Lidrano. Cvita Baraba također je bila prva na županijskom iz filozofije te će uz mentoricu Brunu Bišćan zastupati MIOC na državnom natjecanju.

Na svojoj Facebook stranici zadarski MIOC se pohvalio svojim učenicima i mentorima u očekivanju dobrih rezultata i s državnih natjecanja.

Jakov Peroš je bio 2. na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika

Iz engleskog jezika svoje je mjesto na Državnom osigurala je Petra Predovan. Njezina mentorica je Ana Žaja. Na državno iz matematike pozvani su Stella Čolo i Jakov Peroš. I dok je Stela poznata zadarskoj javnosti po svojim izvanrednim rezultatima, Jakov Peroš ide i na državno iz fizike uz mentora Davora Katunarića. On je lani bio na Državnom iz fizike kao učenik OŠ Šimuna Kožičića Benje.

MIOC će imati svoje predstavnike na Državnom i iz biologije: Jasmina Agića i Bartula Cukovića uz mentoricu Neli Mandić. Ona je mentorica i učenicama Kati Kukuljica i Mirni Šarić koje su se na Državno plasirale s projektom u kategoriji istraživački tim iz biologije. Najviše učenika iz MIOC-a bit će na Državnom iz logike. Na A-razini to će biti Luka Bralić i Andria Ledenko uz mentora Sašu Matića, koji na državno iz logike vodi Niu Motušić i Franu Ružića za B razinu.