Nakon što ga je bivši šef zadarske krim policije Bore Mršić prijavio za prijetnju, županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač podnio je Policijskoj upravi zadarskoj i državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv Mršića kojeg tereti za lažno prijavljivanje.

Podsjetimo, uoči ročišta za privatnu tužbu koju je Mršić podnio protiv gradske vijećnice Akcije mladih Marjane Botić, optužujući je za klevetu, Pupić Bakrač je na Facebooku objavio sljedeći tekst: "Boro zar si moro? Iz ovog nećeš izać skoro. Reckati ćemo te sporo. Biti će baš ono, bolno."

Mršić je podnio kaznenu prijavu koja je dovela do privođenja Pupića Bakrača. On je sada uzvratio kontra prijavom koju je dostavio i medijima.

- Bivši šef zadarskog krima Bore Mršić podnio je prijavu za prijetnju protiv mene te sam zbog iste uhićen i ispitivan. U svojoj prijavi Boro Mršić je hotimično iznio niz netočnih navoda kako bi institucije sistema doveo u zabludu. Na te netočne navode iskonstruirao je cijeli niz insinuacija koje nemaju nikakvog temelja u činjenicama kao ni sa zdravom pameću. Netočno je da sam ja na svom facebook profilu objavio sliku Bore Mršića te da sam uz nju napisao bilo kakav tekst kao što tvrdi Bore Mršić. Naime 9. ožujka 2023 godine prenio sam netaknut autorski članak portala Zadardanas sa njihove službene facebook stranice. Kao uvod u članak dodao sam nekoliko stihova. Članak se odnosio na suđenje za klevetu mojoj kolegici Marjani Botić po tužbi Bore Mršića stihovi predskazuju Borine probleme na tom suđenju. To se lako može provjeriti na mom facebook profilu. Dakle Boro Mršić s očiglednom namjerom da me se kazneno progoni iznio neistinitu tvrdnju, naglasio je Pupić Bakrač.

Istaknuo je i kako je Mršić prijavu podnio dva tjedna nakon sporne objave.

- Činjenica je i da je sporna objava objavljena na mom profilu dana 09.03.2023 godine a Boro Mršić se „prepao" i prijavio me za prijetnju 24.03.2023 godine. U međuvremenu 13.03.2023 godine održano je ročište u tužbi Bore Mršića protiv moje kolegice Marjane Botić broj 2K-666/21 pred sutkinjom Danijelom Zubčić na kojem je Boro Mršić među ostalim priložio fotokopiju mog facebook statusa što znači da je tada a vjerojatno i prije toga imao saznanja o mojoj objavi. Navodno se tek 11 ili više dana nakon saznanja o objavi se prepao. Razlog zbog kojeg je Boro Mršić osjetio taj naknadni „strah" su događanja na tom prvom ročištu i nakon njega koja se ne odvijaju kako je Boro Mršić planirao, naveo je među ostalim Pupić Bakrač u svojoj prijavi.