U okviru Urbofon Live programa, u zadarski Guma bar 15. travnja stiže osječka kraljica ritma i rime - Aklea Neon - pojačana ženskim bendom Sound Doulas.

Otkako se pojavila na domaćoj glazbenoj sceni, jedinstvena po zaraznom electro-afro zvuku i melodičnom vokalu, autorica i glazbenica Aklea Neon otvara portal u novi svijet.

Njen album prvijenac "Dođi na joji", objavljen prošle godine za PDV records, nastajao je kroz četiri godine na različitim lokacijama diljem svijeta - od Brazila do Indije i odmah je naišao na hvalu publike i kritike.

Upravo je kroz putovanja i "one girl act" osvojila publiku diljem svijeta, a od objave albuma, pojačana bendom Sound Doulas, kojeg čine Ana Kelemen za bubnjevima i Helena Hena Ernoić na basu, nastavlja s osvajanjem novih teritorija. 

Da Aklea Neon & Sound Doulas galopiraju u svim smjerovima pokazuju dosad osvojene glazbene nagrade i veliki broj nastupa uživo u što će se uvjeriti i zadarska publika 15. Travnja u Guma baru s početkom u 21:30 sati.

Ulaznice po cijeni od 7 EUR dostupne su online putem sustava Entrio, u Udruzi Prizma na adresi Ul. Nadbiskupa Nikole Matafara 2, Zadar od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00 sati te na ulazu u klub na dan koncerta od 20:00 sati. Koncert počinje u 21:30 sati.

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program urbane glazbe zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru, a prati domaću nezavisnu i urbanu glazbenu scenu. Sufinancira Ministarstvo kulture i medija. Cilj programa Urbofon Live je pozicionirati Zadar na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, upoznati publiku s recentnom hrvatskom glazbenom scenom te jačati lokalnu glazbenu scenu kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske.