Grad Zadar je iz drugog puta izabrao tko će čistiti prostore gradske uprave na nekoliko lokacija, a tko će pokazati interes za čuvanje prostora trebalo bi se doznati 11. travnja. Do tada je, naime, produžen rok za prijavu na natječaj kojem je procijenjena vrijednost 123.042,02 eura za dvije godina.

Uz čuvanje zgrade Gradske vijećnice te one kod crkve sv. Krševana, očekuje se i čuvanje Providurove i Kneževe palače, Gradskog vijeća ta angažman zaštitara na događanjima koja organizira Grad Zadar. U lipnju 2020. taj posao na dvije godine dobila je Mediteran Security za 657.632 kuna. Procjena vrijednosti tada je bila 849 tisuća kuna bez PDV-a, dok je na aktualnom natječaju za 80 tisuća kuna veća.

Manje, više iste te prostore čistit će izabrana zajednica ponuditelja Domus grupa iz Zagreba te Abakus, knjigovodstveni obrt u vlasništvu Denisa Janžića iz Vukovara. Oni su dobili posao čišćenja na ponovljenom natječaju iz prošle godine na kojem je procjena vrijednosti bila 220 tisuća kuna.

Na tom ponovljenom natječaju, Grad Zadar je dobio četiri ponude. Uz izabranu zajednicu, opet se javila Lav zaštita iz Zadra kao i Karako trade te Blistavi dom iz Zemunika Donjeg. Novoselovićeva tvrtka je opet dala najnižu ponudu u iznosu od 185 tisuća kuna bez PDV-a, Karako trade 200 tisuća kuna, Blistavi dom licitirao je s iznosom od 212 tisuća kuna dok je zajednica ponuditelja Domus grupe i Abakus knjigovodstvenog servisa dala ponudu od 216 tisuća kuna. U zapisniku je prikazano kako je to i iznos s PDV-om, što je u postupku odabira ispravljeno.

Iako ponuda iz Zagreba nije bila realno najniža, ona je dobila 100 bodova dok je Lav Zaštita u vlasništvu obitelji bivšeg SDP-ovog vijećnika Antuna Novoselovića izgubila i tu utrku s 95. 68 bodova. Gradonačelnik je donio odluku o odabiru u siječnju kojom je zajednica ponuditelja za 28 282 eura bez PDV-a dok je s PDV-om to iznosi 29 145 eura.

Teško da će za taj iznos čistači dolaziti u Zadar iz Zagreba i Vukovara. Izabrani izvođači su dobili posao čišćenja i morali su naći tko će ga odraditi.