Vijećnici akcije mladih Marjana Botić i Marko Pupić Bakrač održali su danas konferenciju za novinare u Perivoju kraljice Jelene na temu - Ledana.

Pupić Bakrač se ispričao direktoru Nasada Josipu Krnčeviću jer je ranije rekao da bi on trebao završiti u istražnom zatvoru, te zahvalio medijima jer su povodu tragične smrti mladog Irca rasvjetljavali priču.

Nasadi im nisu produžili ugovor o zakupu površine koji je istekao krajem prosinca 2022. godine.

 "Sve ovo što se trenutno nalazi na ovom prostoru, svi ovi stolovi, stolice, šankovi, sada ilegalni i trebali bi biti uklonjeni. Mi ćemo obavijestiti sve institucije, od Državnog općinskog odvjetništva preko Državnog inspektorata do Županije i pozvati ih da u okviru svoje nadležnosti riješe ovaj slučaj. Želimo da se građanima vrati mir i siguran park", kazao je Pupić Bakrač.

Koliko im je zajamčena sigurnost s obzirom da iz Grada još nisu postavili zaštitnu ogradu prema konzervatorskim uvjetima, bio je novinarski upit na koji je Pupić Bakrač podsjetio na odgovornost Grada kao vlasnika parka. 

"Oni nisu ni tražili uvjete konzervatora, a izvlačili su se kako ih nisu mogli dobiti," podsjetili su vijećnici AM.

- Mi sebi spočitavamo što nismo prije reagirali i tražili zatvaranje noćnog kluba prije prošle sezone koja je završila tragično, dodala je vijećnica Botić.

- Miho Vuković, vlasnik firme Riva Liburna koja je prije 11 godina dobila zakup dijela Parka, na navode koji su izneseni na konferenciji za novinare, optužio je vijećnika AM da laže.

 - Sve što su oni iznosili u javnost su izmišljotine o tome da smo plaćali zakup za manju površinu od one koju smo koristili.  Mi smo tužili Nasade zbog raskida ugovora i naknade štete. Još tri godine imamo ugovor na korištenje prostora Ledane kao poslovnog prostora od 30 metara četvornih, kazao je Vuković. 

Dodao je kako je Grad propisao da onaj tko ima kafić ima pravo na 50 metara javne površine.

Vlasnici Ledane, kako je istaknuo Vuković, uredno su plaćali zakup. Vanjski šank, ugostiteljske terase, prema njegovim riječima, neće se koristiti dok sud ne odluči o spornom raskidu ugovora. Do tada to ostaje slobodna javna površina koju su oni prije 11 godina uredili o svom trošku. 

- To je bila katastrofa, puno drogeraša i pijanaca, podsjetio je Vuković na njihov doprinos uređenju tog parka.