Vrlo veseo i rasplesan vikend je iza Gestica. Dana 31. ožujka sudjelovale su na drugom dijelu punoljetnog 18. TREPS natjecanja u Zagrebu u Centar za kulturu Trešnjevka za koji još čekaju rezultate stručnog žirija.

U subotu 1. trabna natjecale su se u Kulturnom centru Travno na 11. BUN natjecanju koje organizira Udruga Gombalište, na kojem je nastupilo preko 200 plesača u različitim kategorijama.

Najmlađe natjecateljice su zadivile ne samo publiku već i stručni ocjenjivački žiri koje je koreografije Stjuardese, autorice Nena Jurišić, okrunio zlatom. Djevojčice su bile ponosne i presretne toliko da su krenule i suze radosnice. Puno je tu uloženo truda i rada, a koreografija izričaja mjuzikl jazz je zaista primila puno komplimenata i od publike i od natjecatelja i koreografa.

Ostale skupine su isto tako vrlo uspješno odradile svoje koreografije i u svojim kategorijama došle do postolja i to koreografije Putovanje 2. mjesto skupine S2, koreografije Loosing 2. mjesto skupine S3, i koreografija Red right hand 3. mjesto skupine S4.

- Jako smo ponosni na djevojčice i vjerujemo kako će ih ova nagrada dodatno motivirati za daljnji rad i zalaganje, poručuje umjetnička voditeljica Nena Jurišić.
Pred Gestom je organizacija svjetskog dana plesa 29. travnja na Trgu pet bunara, kada se zajedno sa ostalim plesnim udrugama prezentiraju izvan svojih dvorana.