Glavni grad Republike Hrvatske na prvom Međunarodnom turniru Hrvoje Ćustić predstavljat će NK Lokomotiva.

Kroz redove zagrebačkog prvoligaša u posljednjih je desetak-petnaest godina prošao velik broj iznimno darovitih nogometaša i kasnijih reprezentativaca, a u juniorskoj konkurenciji taj je klub uvijek pri vrhu državnog prvenstva. Najveći uspjeh bio je osvajanje juniorskog naslova prvaka Hrvatske 2017. Iz te perspektive bit će vrlo zanimljivo pratiti i U-18 momčad koja stiže na turnir u Zadarsku županiju, a koju vodi bivši proslavljeni hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić.

- Iznimno nam je drago što će Lokomotiva sudjelovati na Međunarodnom turniru Hrvoje Ćustić. To je jedan poseban turnir, koji puno znači i meni osobno i mojim igračima i klubu. Hrvojeva pogibija je najveća tragedija hrvatskog nogometa i ona nikada ne smije biti zaboravljena, a svi sudionici u hrvatskom nogometu moraju činiti sve kako se takvo nešto više nikada ne bi dogodilo. Ovaj turnir je sjajna prilika da svi zajedno još jednom odamo počast Hrvoju igrajući nogomet koji je i on sam toliko volio - istaknuo je Jelavić.

Lokomotiva je smještena u skupinu C, koja se igra u Polači, zajedno sa ukrajinskim velikanom Šahtarom te Rijekom i Širokim Brijegom.

- Veselimo se dobrim i kvalitetnim utakmicama koje nas očekuju i dat ćemo sve od sebe da predstavimo naš klub u najboljem mogućem svjetlu - kazao je trener mladih Lokosa.

Biranim je riječima nekadašnji napadač Hajduka, Rangersa, Evertona, West Hama i drugih klubova govorio i o Zadru.

- Zadar je prekrasan grad i općenito cijelo to područje. Dobro se sjećam gostovanja na Stanovima, uvijek mi je bilo jako lijepo tamo igrati. Nadam se da će i Zadar ponovno imati prvoligaša koji definitivno nedostaje hrvatskom nogometu - zaključio je Jelavić.

Međunarodni nogometni turnir Hrvoje Ćustić možete pratiti na sljedećim digitalnim platformama: Facebook, Instagram, Youtube i Sofascore.