Župan Božidar Longin prihvatio je na jučerašnjoj Županijskoj skupštini inicijativu vijećnika Akcije mladih Ante Rubeše da se tzv. sportska dvorana Vodovod preda na korištenje Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića, umjesto da njome upravlja Košarkaški savez Zadarske županije. Rubeša je na prošloj sjednici prozvao prijašnja vodstva da su na temelju nezakonitog iznajmljivanja ovog objekta sebi podizali apartmane i kuće.

- Košarkaški savez Zadarske županije, čiji su članovi Izvršnog odbora Željko Žilavec, Željko Predovan, Boris Skroće i Damir Burčul, godinama protupravno iznajmljuje tu dvoranu, bez ikakvog računa, To je bilo za prošlih uprava, a sada imam inicijativu, s kojom se slaže nova u uprava, da se dvorana preda učenicima Stanka Ožanića na korištenje, Škola plaća termine savezu, a on upravlja dvoranom bez ikakve nadležnosti, iznio je Rubeša.

Župan Božidar Longin odgovorio je da on podržava inicijativu te da je dobro da se ona preda učenicima. Inicijativa bi se trebala formalizirati u skorije vrijeme.