Iz Policijske uprave zadarske objavili su rezultate kriminalističke istrage nad županijskim vijećnikom Akcije mladih Markom Pupićem Bakračem, koji je prijavljen zbog sumnje u prijetnju bivšem šefu zadarske krim policije Bori Mršiću.

- Dana 28. ožujka 2023. u službi dežurstva ispitan je 55-godišnji državljanin Republike Hrvatske zbog kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 1. Kaznenog zakona, a nakon što je redarstvena vlast provela izvide po kaznenoj prijavi oštećenika hrvatskog državljanina koja je podnesena ovom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeniku se stavlja na teret da je dana 09. ožujka 2023. u Zadru, na jednoj društvenoj mreži na svom javno dostupnom profilu, s ciljem da uplaši i uznemiri oštećenika policijskog službenika objavio fotografiju istog i napisao riječi prijetnje koje su kod istog izazvale osjećaj uznemirenosti.

Nakon provedene dokazne radnje ispitivanja osumnjičenika doneseno je rješenje kojim su prema istome naložene mjere opreza iz čl. 98. st. 2. toč. 4., 5. i 9. Zakona o kaznenom postupku, priopćili su iz PU zadarske.

Identičan odgovor dostavili su nam iz Općinskog državnog odvjetništva u Zadru, nakon što su njihovi odvjetnici sinoć ispitali Pupića Bakrača. On je jučer priveden na svom imanju u Bruvnu, doveden u Policijsku postaju Zadar, a potom predan pritvorskom nadzorniku i ispitan u DORH-u. Nakon ispitivanja pušten je na slobodu uz mjere opreza zabrane približavanja, uspostavljanja veze te uhođenja i uznemiravanja Mršića kojem je preko Facebooka uputio sljedeće riječi:

Boro zar si moro ?
Iz ovog nećeš izać skoro.
Reckati ćemo te sporo .
Biti će baš ono, bolno.

No Pupić Bakrač postupanje redarstvene vlasti vidi kao maltretiranje i represiju zbog čega je sazvao konferenciju za medije u četvrtak ispred Doma županije, uoči Županijske skupštine.