U zimu 2021. godine liječnici primarne zdravstvene zaštite Doma zdravlja u Zadru potpisom su tražili zaustavljanje preseljenja ambulanti iz zgrade u Mažuranićevoj ulici u Polikliniku. Pobunili su se zbog uvjeta koje su dobili u 12 ambulanta u Poliklinici oko čega su se lomila koplja u javnosti s projektantima koji su rekli kako su radili po Pravilniku. Ginekolozi i pedijatri nisu se dali te su svoje pravo na odgovarajuće uvjete tražili i kod župana Božidara Longina.

Priča se svodila na to kako se čeka Povjerenstvo Ministarstva zdravlja koje nikako da zakaže pregled na osnovu kojeg se dobije dozvola za rad. Zapela je u činjenici da za takav pregled ambulante trebaju biti opremljene a da bi se to postiglo, oprema se mora preseliti iz postojećih pedijatrijskih i ginekoloških ambulanti u Ulici Ivana Mažuranića.

Pun poleta, novi pročelnik za zdravstvo, Marko Kolega prošle je jeseni najavio kako je realno za očekivati da će se cijeli postupak preseljenja završiti u prvoj polovici iduće godine.
Međutim, najnovije informacije koje smo dobili od zamjenika ravnateljice Doma zdravlja Maria Kožula, uz prethodnu kontrolu pročelnika Kolege, potvrdile su da je apel liječnika bio opravdan.

- Prostor u Poliklinici OB Zadar, koji je u roh-bau varijanti dodijeljen Domu zdravlja Zadarske županije, treba se doraditi do kompletne funkcionalnosti, za što je od arhitektonskog studija „Rene" naručena dorada projekta. U odnosu na izvorni projekt oni su prihvatili sugestije ginekologa (ugrađuju se dodatne kabine za presvlačenje, jednim dijelom mijenja raspored unutar prostora/time se i mijenja raspored vodovodnih instalacija, a sve u cilju što bolje funkcionalnosti tih ordinacija), navodi se u odgovoru.

Izmjene projekta, napisao je Kožul, dobili su 6. ožujka, s pripadajućim troškovnikom i nacrtima.

- Ovaj tjedan objavit će se poziv za dostavu ponuda za odabir izvođača radova i nadzora, zatim pribavljanje svih potrebnih dokumenata (sanitarna inspekcija prvenstveno), potom selidba namještaja i opreme te na kraju izlazak Povjerenstva Ministarstva zdravstva, najavio je Kožul i podsjetio kako Ministarstvo izlazi na uvid nakon što je prostor potpuno namješten i opremljen. Kad će to biti, tko može više prognozirati.