Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su jučer, 23. ožujka u 11.20 sati u Zadru u Kaljskoj ulici zaustavili automobil BMW zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 43-godišnji vozač sa šireg zadarskog područja.

Kontrolom vozača je utvrđeno kako vozilom upravlja dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije počinjenih prometnih prekršaja i ranije prikupljenih negativnih bodova, a odbio je i ponuđeni test na droge.

Vozač je isključen iz prometa i uhićen, nakon čega je jučer zbog počinjenih prekršaja uz optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju do 15 dana te je predan u Zatvor u Zadru.

Večer prije, 22. ožujka u 23.55 sati u Zadru u Vukovarskoj ulici policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske su zaustavili Volkswagen kombi zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 55-godišnjak.

Zbog sumnje da vozi pod utjecajem alkohola, policijski službenici su alkotestirali vozača i utvrdili da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2,28 promila. Budući da je postojala opasnost da će muškarac nastaviti s činjenjem prekršaja, određen mu je smještaj u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja vozač je jučer prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, nakon čega je pušten na slobodu, s obzirom na to da nema bogat dosje kao ranije spomenuti 43-godišnjak.