U ponedjeljak, 27. ožujka 2023. počinju prijave za 13. biciklijadu „Od Branimira do Branimira" (Zadar-Nin-Zadar), koja će se održati 15. travnja 2023. s početkom u 11 sati.

I ove godine glavni sponzor biciklijade je EVN Croatia plin. Kao svih dosadašnjih godina sudionici će na startu dobiti majicu biciklijade glavnog sponzora, a u Ninu se bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim. Ove godine na meniju je čičvarda sa sipom!

Pridružio se i HAK koji će postaviti info pult s promo materijalima, te maleni biciklistički poligon, na kojem će sudionici moći iskušati neke od vještina upravljanja biciklom, kako to HAK radi već godinama u sklopu natjecanja "Sigurno u prometu" te "Sigurno u školu s HAK-om".

Svi zainteresirani mogu se do 14. travnja prijaviti online na web stranicama Zadarske županije (www.zadarska-zupanija.hr) Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr). Napominjemo kako je ovo manifestacija za koju se NE plaća kotizacija

Prijavom na biciklijadu sudjelujete u nagradnoj igri izvlačenja brojeva, a glavna nagrada je bicikla našeg dugogodišnjeg sponzora Calimero sporta.

Calimero sport nam je i sponzor ostalih nagrada - servisa bicikli u izvlačenju lutrije te besplatne sitne popravke bicikli na cilju.

 

Također, istovremeno s biciklijadom održat će se tradicionalno „1000 koraka kroz 1000 ulica", akcija pješačenja u organizaciji Udruge za rekreaciju žena „Relax" i Županijskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve" . Pješačenje počinje s Branimirove obale u 10 sati, a pješači se do Puntamike. Sudionici akcije pješačenja također, dobit će majicu glavnog sponzora EVN Croatia plina.