Na zadarskim Ravnicama krenuli su radovi na rekonstrukciji vanjskih terena, odnosno uređenju triju igrališta za padel na površinama koje nisu bile uređene kao igrališta. Kako kaže direktor Zadarskog sporta Željko Žilavec, riječ je o preuzimanju obveza, odnosno izvršenju ugovora koji je potpisan prije njegovog dolaska u ustanovu.

- Jedan teren uređuje se u nekadašnjem Parku radosti, a dva na prostoru između košarkaškog i nogometnog igralište s jedne te parkirališta s druge strane. Jedan dio Parka radosti uredit ćemo za javnost, kao i sav preostali dio na glavnom platou, kaže Žilavec.

S tog prostora uklanjaju se plastične podloge koje su bile dotrajale te se neće postavljati na druge površine. U planu je i uređenje postojećeg dječjeg igrališta na ulazu, nabavljanje dodatnih sprava, a dobra vijest za roditelje da je proradio i kafić uz njega.

- Želio bih da ovaj prostor na Ravnicama ubuduće funkcionira kao mali Višnjik, da građani koji gravitiraju ovom području s Relje, Poluotoka, Bulevara, dolaze sa svojom djecom i unucima. Bit će tu još sadržaja i zelenila, ovisno o financijskim sredstvima koja nam budu na raspolaganju.

Puno veći projekt Zadarskog sporta trebao bi biti sanacija krova na dvorani u Mocirama, koja je također pod njihovom nadležnošću. Prije nekoliko mjeseci izvršeni su nužni popravci kako voda ne bi ulazila u dvoranu, no to nije trajno rješenje. Gradonačelnik Branko Dukić u obustavljeni proračun planirao je unijeti stavku od 200.000 eura. Ako se to i usvoji, pitanje je hoće li biti dovoljno za radove.

- Koliko sam upoznat već postoje projekt i troškovnik sanacije, ali s obzirom na protek vremena i inflaciju morat ćemo ponovno napraviti procjenu troškova. To je svakako u planu već ovog ljeta, bude li se malo i kasnilo zbog rokova oko izbora izvođača vjerujem da korisnici neće biti nestrpljivi, budući da ćemo time na duže vrijeme riješiti problem korištenja Mocira, kaže Žilavec.