Bliži se Grawe Zadar Night Run 23 i Zadar Night Half marathon by Rentlio, najveća cestovna utrka u povijesti našeg grada.

- Za samo 20-ak dana, 14. i 15. travnja, Zadar postaje centar trčanja u Hrvatskoj. Očekuje nas spektakularni dvodnevni festival rekreativnog trčanja koji će u naš grad dovesti stotine trkača iz cijele Hrvatske ali i Europe, najavljuju organizatori.

Već u petak, 14. travnja u 18 sati starta EVN Mali Zadar Night Run, utrka za djecu svih uzrasta, od predškole do 8. razreda osnovne škole. Bit će to kratke utrke od 100m do 500m a trčati će se ni manje ni više nego po „Kalelargi". Utrka za djecu je besplatna a očekuje se preko 400 mališana. Majice i medalje za sve sudionike je osigurao partner utrke, tvrtka EVN a da djeca budu puna energije pobrinuti će se Maraska i Juicy sa svojim napitcima za djecu!

U subotu se održava glavna utrka koja se sastoji od 3 dionice. Rentlio Polu maraton starta u 20:30 a 21 km se trči prekrasnom stazom od Foše, preko Bulevara pa uz more do Puntamike te natrag oko Poluotoka i Muraja. Cilj polumaratona je opet kraj Kopnenih vrata!

Utrke Grawe Zadar Night Run 5 i 10km startaju ispred Kopnenih vrata u 21:00h te se trči poznatom i atraktivnom stazom oko grada (2 ili 4 kruga).

Organizator je i ove godine pripremio niz atraktivnih poklona i iznenađenja za trkače, vrhunsku glazbu na startu te na stazi te spektakularni light show u startnoj/ciljnoj ravnini.

Svi prijavljeni do 25. ožujka uz prijavu na poklon dobivaju i majicu utrke.

Sve info i prijava svih utrka se nalazi na www.zadarnight.run.