Boksači i boksačice BK Ares osvojili su četiri medalje jedno zlato, dva srebra i jednu broncu te pehar za najboljeg boksača na državnom prvenstvu u boksu, održanom u Zagrebu prošlog tjedna.

Prvog dana prvenstva Hrvatske Luka Bukvić je u kategoriji do 67 kg uvjerljivo svladao Zvonimira Furića iz BK Nova Gradiška (5:0) te se plasirao u polufinale gdje je također bio uvjerljiv rezultatom 5:0 protiv Ivana Jerkovića, odličnog mladog boksača iz BK Grom, Split. U finalnom ogledu uvjerljivo je svladao Mateja Bijelića iz BK Agram, također rezultatom 5:0 i tako drugu godinu za redom postao prvak Hrvatske. Zbog svoje odlične tehničke izvedbe izabran je za najboljeg boksača prvenstva Hrvatske, a pehar mu je uručio predsjednika HBS-a Bono Bošnjak.

Ana Peša i Felina Zasanski u finalnim ogledima imale su teške protivnice, europsku prvakinju Marijelu Šteko u kategoriji do 63 kilograma, odnosno dva puta treću na europskim prvenstvima Niku Lopac u kategoriji do 81 kilogram. Ani i Felini su ovo prvi mečevi dok su protivnice bile ipak mnogo iskusnije te su cure osvojile srebrne medalje i postale viceprvakinje Hrvatske.

Leon Dunatov osvojio je brončanu medalju. Bolji od njega u polufinalnom ogledu bio je iskusni Marko Tomić iz Osijeka u kategoriji do 92 kilograma.

- Naši debitanti u narednim godinama će podizati svoju formu te će njihova kvaliteta biti prepoznata, poručuju treneri Nikola Marketin i Vedran Bajlo.