Iza rešetaka završio je 63-godišnji vozač koji je u ponedjeljak, 13. ožujka oko 22:25 sati izazvao prometnu nesreću na semaforiziranom raskrižju ulica 4. Gardijske brigade, kneza Novaka Krbavskog i Nikole Šopa u Zadru.

- Sumnja se da je do prometne nesreće došlo je na način da je 63-godišnjak upravljajući automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka, za vrijeme trajanja zelenog svjetla, skretao iz Ulice 4. Gardijske brigade prema Ulici kneza Novaka Krbavskog. Uslijed nepoštivanja prednosti prolaska udara u automobil Opel zadarskih registarskih oznaka s kojim se u suprotnom smjeru kretao 25-godišnji vozač, koji je za vrijeme trajanja zelenog svjetla zadržavao svoj smjer kretanja ravno iz Ulice 4. Gardijske brigade, nakon čega vozač automobila Ford napušta mjesto događaja, objavili su danas iz PU zadarske.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba dok je na automobilima nastupila materijalna šteta. Po prikupljenim saznanjima o prometnoj nesreći, policijski službeni su ubrzo, istog dana, pronašli 63-godišnjaka kod kojeg su daljnjim postupanjem i alkotestiranjem utvrdili koncentraciju alkohola od 1,89 promila.

Vozač je uhićen te je jučer, 14. ožujka uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja, vožnja pod utjecajem alkohola, oduzimanje prednosti prolaska, izazivanje prometne nesreće te napuštanje mjesta bez da je razmijenio podatke s drugim sudionikom prometne nesreće, prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana.