Radnici Strabaga vratili su se na ulaz u Novi Bokanjac i jutros započeli asfaltiranje makadamskog puta, koji već neko vrijeme dočekuje stanovnike tog gradskog predjela.

Grgo Peronja, direktor Odvodnje koja je nositelj zahvata, potvrdio nam je kako će do kraja dana ta dionica Ulice Franje Fanceva, na dijelu oko križanja s Ulicom Grgura Budislavića, dobiti nosivi sloj, a to nije jedina najava za danas. Nosivi sloj dobit će i ostatatak Puta Vrela na Bokanjcu, od križanja s Ulicom Matekovića brig do kraja zahvata sjeverno. Kako doznajemo od Peronje, Strabag je prešao 80% financijskog plana te 90 % izvršenih radova. Još samo dvije sporedne ulice nemaju, ali ubrzo će i one dobiti asfalt. Osim završnog sloja pred Strabagom su još radovi na nogostupima, crpnim stanicama i rentencijskim površinama.

Situacija je dosta drugačija u gradbenoj cjelini Grad za koju je zadužen Ludwig Pffeifer. Ipak, današnja najava iz Odvodnje razveselit će korisnike dvorane Mocire i stanovnike Ulice Brune Bušića gdje se, prema planu, danas vrši asfaltiranje habajućeg (završnog) asfaltnog sloja.

- Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost, poštuju privremeno postavljenu signalizaciju i koriste obilazne pravce, te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu. Zahvaljujemo na razumijevanju, poručuju iz Odvodnje.