Volonterke iz zadarskog azila, povodom najnovijeg inspekcijskog rješenja koje je, kako smo rekli, na noge digao dio zadarske javnosti, oglasili su se zahvalom, aplelom ali i informacijama.

"Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje na iskazanoj podršci i upitima kako pomoći.
Od medija koji izvještavaju, pravnika koji su nam ponudili pro bono usluge, građana koji pišu nadležnim institucijama te naravno svima vama koji ste s nama "online" i bodrite nas.
Donacije za podmirenje potencijalne kazne propisane u rješenju NE skupljamo te vas molim da ne uplaćujete u tu svrhu.

Do naplate dolazi ukoliko se ne ispoštuje propisano (izmještaj stotinjak pasa putem legalnih skloništa) u propisanom roku od 90 dana.
Možda smo optimisti no ostavimo to kao zadnju i krajnju (nama nezamislivu) opciju.

U iščekivanju smo izlaska komisije Veterinarske uprave pri resornom ministarstvu na teren shodno našoj aplikaciji za registraciju skloništa nakon čijeg uviđaja ćemo baratati sa konkretnijim informacijama o budućnosti azila.

A kada će to biti?

Nažalost morat ćemo skupa živjeti u neznanju obzirom da smo prijavu poslali još prije par mjeseci. Obzirom da je cijela priča izašla javno možemo se samo nadati da smo "zapeli za oko" te da smo u skorije vrijeme na popisu.

Pravovremeno ćemo vas izvještavati kako i sami budemo saznavali a do tada, mobitele u ruke i tipkajte nadležnima, dijelite objave, budite njihov glas; ne dopustimo da se priča ugasi iako je takoreći počela, poručili su iz udruge Zadarske šapice.