Na parkiralištu ispred Opće bolnice Zadar jutros je počela naplata korištenja parkirališta. Od danas do 1. svibnja cijena parkiranja bit će 50 centi, a od 1. svinja do 30. rujna 1 euro. Oni koji su očekivali rampu kao na ulazu u Polikliniku iznenadili su se jer nje neće biti. Parkiralište je organizirano kao ono na gradu, što znači da će se moći slobodno ulaziti i izlaziti, uz plaćanje na automatu ili putem mobitela na 707044.

- Na ulazu je rampa postavljena samo kako bi se spriječio ulazak kamperima ili drugim visokim automobilima. Nismo imali puno ulaganja, samo dva uređaja i manje uređenje parkirališta, a od svega i ne očekujemo nekakvu financijsku dobit, već osiguranje slobodnih mjesta za pacijente koji dolaze u bolnicu, rekao nam je jutros ravnatelj OB Zadar Željko Čulina.

Plaćanje karti nadzirat će djelatnici bolnice, koji će neplatišama ispisivati dnevne karte od 10 eura do 1. svibnja te 15 eura u sezoni. To je omogućeno posljednjim izmjenama djelatnosti Opće bolnice Zadar, usvojenima na posljednjoj sjednici Županijske skupštine.

Na dijelu parkirališta još uvijek su vojni šatori postavljeni za potrebe obrade pacijenata s COVID-om tijekom pandemije, no i oni bi trebali otići sljedećeg tjedna.

Ravnatelj Čulina najavljuje i rješavanje problema s parkiranjem vozila sanitetskog prijevoza ispred Poliklinike. Bolnica je nedavno osigurala sredstva za izmještanje ogradnog zida s istočne strane, budući da je dio parcele u njezinom vlasništvu ostao izvan njega. Kada se na tom prostoru, ispred ulaza u Zavod za hitnu medicinu, uredi desetak mjesta, vozila sanitetskog prijevoza više se neće parkirati pred glavnim ulazom u Polikliniku, što je do sada stvaralo velike poteškoće u prometu.